Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was przepis na pyszną sałatkę ze szparagami, szpinakiem, truskawkami i fetą z sosem balsamicznym. Czas przygotowania to tylko 15 minut, a porcji wystarczy na 3-4 osoby. Taka sałatka to idealny pomysł na lekki lunch lub kolację. Świetnie łączy w sobie smaki słodkie i słone, polecam spróbować!
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1259
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 34
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 54
Rolada makowa to pozycja obowiązkowa na każdym świątecznym stole. Ta wersja z...
Odsłon: 1259
Przepyszna, niebywale aromatyczna zapiekanka, ( Zapiekanka jest to z tłuczony...
Odsłon: 34
Dzisiaj przepis na czosnek marynowany. Czosnku i jego prozdrowotnych działań...
Odsłon: 54
Składniki
Szparagi umyj, osusz i usuń twardy koniec. Wrzuć szparagi do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez 2-3 min., aż staną się miękkie. Następnie odcedź i przepłucz zimną wodą. Szpinak opłucz i osusz. Na półmisku układaj szparagi, szpinak, truskawki oraz pokrojoną fetę. W małej miseczce energicznie wymieszaj składniki sosu. Polej sosem sałatkę i delikatnie wymieszaj. I gotowe!