Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam dla was przepis na pyszną sałatkę ze szparagami, szpinakiem, truskawkami i fetą z sosem balsamicznym. Czas przygotowania to tylko 15 minut, a porcji wystarczy na 3-4 osoby. Taka sałatka to idealny pomysł na lekki lunch lub kolację. Świetnie łączy w sobie smaki słodkie i słone, polecam spróbować!
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 32
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10311
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 106
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 947
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 32
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10311
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 106
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 947
Składniki
Szparagi umyj, osusz i usuń twardy koniec. Wrzuć szparagi do wrzącej, osolonej wody i gotuj przez 2-3 min., aż staną się miękkie. Następnie odcedź i przepłucz zimną wodą. Szpinak opłucz i osusz. Na półmisku układaj szparagi, szpinak, truskawki oraz pokrojoną fetę. W małej miseczce energicznie wymieszaj składniki sosu. Polej sosem sałatkę i delikatnie wymieszaj. I gotowe!