Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 230
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 972
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4051
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 230
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 972
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4051
Składniki
Na rozgrzaną patelnię wrzucić wcześniej pokrojony w kosteczkę boczek., Następnie dodać cukinię ( około 6 grubych plasterków) .
Do miski wrzucić świeży szpinak, ser pleśniowy, pokrojone pomidorki koktajlowe, dodać wcześniej usmażony boczek z cukinią.
Całość zalać sosem zrobionym z łyżki oliwy z oliwek, łyżki soku z cytryny z dodatkiem szczypty soli oraz pieprzu. Można na koniec posypać prażonym słonecznikiem lub dynią;)