Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To może być danie obiadowe, podwieczorek czy kolacja. Praktycznie o każdej porze się sprawdzi.
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 107
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2183
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3996
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 54
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1423
Najpopularniejsze pierogi z mięsem w kuchni polskiej, czyli mięso z rosołu, t...
Odsłon: 107
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 2183
Przepis dnia
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 3996
Nigdy nie zapiekalam jajka w piekarniku, a dziś wypróbowałam, czy tak można i...
Odsłon: 54
Taco z kurczakiem to eksplozja smaków i kolorów, które rozgrzeją każde spotka...
Odsłon: 1423
Składniki
Soczewicę namoczyć na 1-2 godziny, a następnie ugotować do miękkości. Odcedzić i przełożyć do miski. Wystudzić. Jajka ugotować na twardo i pokroić. Pokroić też umyty ogórek, paprykę i pietruszkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórek, paprykę, kukurydzę, pietruszkę przełożyć do miski. Dodać sól, pieprz, ostrą paprykę. Wymieszać. Składniki sosu dokładnie wymieszać. Polać sosem. Jeszcze raz wymieszać. Można podawać.