Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To może być danie obiadowe, podwieczorek czy kolacja. Praktycznie o każdej porze się sprawdzi.
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1610
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 632
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1610
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 632
Składniki
Soczewicę namoczyć na 1-2 godziny, a następnie ugotować do miękkości. Odcedzić i przełożyć do miski. Wystudzić. Jajka ugotować na twardo i pokroić. Pokroić też umyty ogórek, paprykę i pietruszkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórek, paprykę, kukurydzę, pietruszkę przełożyć do miski. Dodać sól, pieprz, ostrą paprykę. Wymieszać. Składniki sosu dokładnie wymieszać. Polać sosem. Jeszcze raz wymieszać. Można podawać.