Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To może być danie obiadowe, podwieczorek czy kolacja. Praktycznie o każdej porze się sprawdzi.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10663
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4792
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9090
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1344
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10663
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4792
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9090
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1344
Składniki
Soczewicę namoczyć na 1-2 godziny, a następnie ugotować do miękkości. Odcedzić i przełożyć do miski. Wystudzić. Jajka ugotować na twardo i pokroić. Pokroić też umyty ogórek, paprykę i pietruszkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórek, paprykę, kukurydzę, pietruszkę przełożyć do miski. Dodać sól, pieprz, ostrą paprykę. Wymieszać. Składniki sosu dokładnie wymieszać. Polać sosem. Jeszcze raz wymieszać. Można podawać.