Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To może być danie obiadowe, podwieczorek czy kolacja. Praktycznie o każdej porze się sprawdzi.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Soczewicę namoczyć na 1-2 godziny, a następnie ugotować do miękkości. Odcedzić i przełożyć do miski. Wystudzić. Jajka ugotować na twardo i pokroić. Pokroić też umyty ogórek, paprykę i pietruszkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy. Ogórek, paprykę, kukurydzę, pietruszkę przełożyć do miski. Dodać sól, pieprz, ostrą paprykę. Wymieszać. Składniki sosu dokładnie wymieszać. Polać sosem. Jeszcze raz wymieszać. Można podawać.