Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można z pewnością nazwać ją też surówką.
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36026
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1319
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1800
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36026
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1319
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1800
Składniki
Winogrona umyłem, osuszyłem, odciąłem czarne końcówki (szypułki), pokroiłem na połówki. Jeśli są to winogrona z pestkami należy je usunąć. Seler naciowy starannie opłukałem, pociąłem w cieniutkie plasterki. Awokado obrałem, po usunięciu pestki pokroiłem na mniejsze kawałki. Skropiłem sokiem z cytryny. Odstawiłem na kilka minut.
Sos : do oliwy dodałem sok z cytryny, doprawiłem solą i pieprzem, a następnie dokładnie zmiksowałem. Wszystkie składniki przełożyłem do salaterki, polałem sosem, delikatnie wymieszałem. Sałatkę ozdobiłem listkami majeranku.