Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można z pewnością nazwać ją też surówką.
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 1370
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4503
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 1403
Czyli dekonstrukcja postnych śledzi z ziemniakami.
Odsłon: 1370
Super propozycja na kolację, do pracy lub na różne inne okazje.
Odsłon: 4503
Dietetyczna wersja smakołyku.
Odsłon: 1403
Składniki
Winogrona umyłem, osuszyłem, odciąłem czarne końcówki (szypułki), pokroiłem na połówki. Jeśli są to winogrona z pestkami należy je usunąć. Seler naciowy starannie opłukałem, pociąłem w cieniutkie plasterki. Awokado obrałem, po usunięciu pestki pokroiłem na mniejsze kawałki. Skropiłem sokiem z cytryny. Odstawiłem na kilka minut.
Sos : do oliwy dodałem sok z cytryny, doprawiłem solą i pieprzem, a następnie dokładnie zmiksowałem. Wszystkie składniki przełożyłem do salaterki, polałem sosem, delikatnie wymieszałem. Sałatkę ozdobiłem listkami majeranku.