Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można z pewnością nazwać ją też surówką.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44643
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182080
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 237
Składniki
Winogrona umyłem, osuszyłem, odciąłem czarne końcówki (szypułki), pokroiłem na połówki. Jeśli są to winogrona z pestkami należy je usunąć. Seler naciowy starannie opłukałem, pociąłem w cieniutkie plasterki. Awokado obrałem, po usunięciu pestki pokroiłem na mniejsze kawałki. Skropiłem sokiem z cytryny. Odstawiłem na kilka minut.
Sos : do oliwy dodałem sok z cytryny, doprawiłem solą i pieprzem, a następnie dokładnie zmiksowałem. Wszystkie składniki przełożyłem do salaterki, polałem sosem, delikatnie wymieszałem. Sałatkę ozdobiłem listkami majeranku.