Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 33
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 33
Składniki
Wyszorowane ziemniaki ugotowałem w mundurkach w osolonej wodzie. Jajka obrałem ze skorupek, pociąłem wzdłuż na plasterki. Ogórki konserwowe pokroiłem w kostkę, wymieszałem z z osączonymi kaparami. Ocet winny, oliwę, sól, pieprz i szczyptę cukru utarłem na gładki sos, wymieszałem z ogórkami i kaparami. Wystudzone ziemniaki obrałem z łupin, pokroiłem w cienkie talarki. Obrałem cebulę i pokroiłem w cienkie krążki. Na półmisku ułożyłem naprzemiennie plastry ziemniaków, plasterki jajek i falbanki z plasterków szynki, posypałem krążkami cebuli, szczypiorkiem, polałem sosem z ogórkami i kaparami.