Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka ziemniaczana

Sałatka ziemniaczana

Autor:

Przepisów i artykułów: 121 Ocena: 1050

Dodano:

Odsłon: 901

Sałatka, która może być podawana w dwóch wersjach: bez dodatku kiełbasy jako danie obiadowe z soczystym, gorącym, klasycznym schabowym lub z dodatkiem kiełbasy swojskiej, jako sałatka na różne okazje. Obie wersje są pyszne.

Składniki

> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ziemniaki gotujemy w mundurkach ok. 20 min. Studzimy i obieramy.

  2. Kiełbasę, ogórki i ziemniaki kroimy w kostkę.

  3. Dolewamy 1/3 szklanki zalewy z ogórków, dodajemy pokrojony w cienkie plasterki czosnek, posiekany koperek, skrapiamy olejem, solimy delikatnie i pieprzymy.

  4. Wszystko mieszamy i odstawiamy na co najmniej godzinę. W tym czasie składniki się zintegrują smakowo i kosztujemy. Jeżeli sałatka wydaje się nam, że jest za mdła można dolać jeszcze zalewy z ogórków lub skropić delikatnie octem. Taka sałatka najlepiej smakuje następnego dnia. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem i rzodkiewką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń