Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, która może być podawana w dwóch wersjach: bez dodatku kiełbasy jako danie obiadowe z soczystym, gorącym, klasycznym schabowym lub z dodatkiem kiełbasy swojskiej, jako sałatka na różne okazje. Obie wersje są pyszne.
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2009
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 26
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3070
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 2009
Żeberka w najzdrowszej wersji, nie smażone, nie duszone, nie pieczone: grillo...
Odsłon: 26
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3070
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach ok. 20 min. Studzimy i obieramy.
Kiełbasę, ogórki i ziemniaki kroimy w kostkę.
Dolewamy 1/3 szklanki zalewy z ogórków, dodajemy pokrojony w cienkie plasterki czosnek, posiekany koperek, skrapiamy olejem, solimy delikatnie i pieprzymy.
Wszystko mieszamy i odstawiamy na co najmniej godzinę. W tym czasie składniki się zintegrują smakowo i kosztujemy. Jeżeli sałatka wydaje się nam, że jest za mdła można dolać jeszcze zalewy z ogórków lub skropić delikatnie octem. Taka sałatka najlepiej smakuje następnego dnia. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem i rzodkiewką.