Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka, która może być podawana w dwóch wersjach: bez dodatku kiełbasy jako danie obiadowe z soczystym, gorącym, klasycznym schabowym lub z dodatkiem kiełbasy swojskiej, jako sałatka na różne okazje. Obie wersje są pyszne.
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 773
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11171
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3971
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1375
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 773
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11171
Proste nadzienie: mięso z rosołu, ser feta, czerwona fasola oraz ogóreczki, t...
Odsłon: 3971
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1375
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach ok. 20 min. Studzimy i obieramy.
Kiełbasę, ogórki i ziemniaki kroimy w kostkę.
Dolewamy 1/3 szklanki zalewy z ogórków, dodajemy pokrojony w cienkie plasterki czosnek, posiekany koperek, skrapiamy olejem, solimy delikatnie i pieprzymy.
Wszystko mieszamy i odstawiamy na co najmniej godzinę. W tym czasie składniki się zintegrują smakowo i kosztujemy. Jeżeli sałatka wydaje się nam, że jest za mdła można dolać jeszcze zalewy z ogórków lub skropić delikatnie octem. Taka sałatka najlepiej smakuje następnego dnia. Dekorujemy posiekanym szczypiorkiem i rzodkiewką.