Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie na nowalijki najsmaczniejsze sałatki zrobimy z młodych ziemniaczków, szczypiorku, rzodkiewki i pachnącego koperku . Polecamy kolejną sałatkę doskonałą do grillowanych mięs lub do prostej kanapki z szynką.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2342
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1866
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 2342
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1866
Składniki
Do małej miseczki dajemy jogurt, majonez, zmiażdżony czosnek, pół łyżeczki soli i odrobinę pieprzu oraz posiekany koperek. Całość mieszamy.
Ziemniaki kroimy na cztery (jeśli są małe, większe nieco drobniej). Wrzucamy do dużej miski . Możemy ugotować więcej ziemniaków na obiad lub użyć tych, które nam zostały z obiadu. Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Rzodkiewkę w półplasterki. Dajemy do miski. Na koniec kroimy drobno por i odsączamy kukurydzę, dorzucamy do sałatki.
Całość mieszamy, łączymy z sosem i wkładamy do lodówki do schłodzenia. Sałatka ziemniaczana gotowa!