Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W sezonie na nowalijki najsmaczniejsze sałatki zrobimy z młodych ziemniaczków, szczypiorku, rzodkiewki i pachnącego koperku . Polecamy kolejną sałatkę doskonałą do grillowanych mięs lub do prostej kanapki z szynką.
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 284
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 386
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 150
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 284
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 386
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 150
Składniki
Do małej miseczki dajemy jogurt, majonez, zmiażdżony czosnek, pół łyżeczki soli i odrobinę pieprzu oraz posiekany koperek. Całość mieszamy.
Ziemniaki kroimy na cztery (jeśli są małe, większe nieco drobniej). Wrzucamy do dużej miski . Możemy ugotować więcej ziemniaków na obiad lub użyć tych, które nam zostały z obiadu. Ogórki obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Rzodkiewkę w półplasterki. Dajemy do miski. Na koniec kroimy drobno por i odsączamy kukurydzę, dorzucamy do sałatki.
Całość mieszamy, łączymy z sosem i wkładamy do lodówki do schłodzenia. Sałatka ziemniaczana gotowa!