Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z młodych ziemniaków, cebuli, rzodkiewki i ogórków małosolnych, polana sosem majonezowo -jogurtowym z odrobiną czosnku. Prosta, błyskawiczna i bardzo smaczna. Idealna na grilla czy letnią imprezkę.
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1481
Dzień dobry moi mili właśnie zaczyna się sezon rabarbarowy i właśnie dlatego...
Odsłon: 80
Przepis dnia
Burrito to pyszna propozycja na obiad lub ciepłą kolację. Idealna, kiedy brak...
Odsłon: 1481
Składniki
Ziemniaki dokładnie szorujemy i gotujemy w łupinach do miękkości (do 15 min). Odcedzamy, studzimy i kroimy na połówki lub ćwiartki, w zależności od wielkości ziemniaków, ale niezbyt drobno.
Rzodkiewki kroimy w półkrążki i dokładamy do pokrojonych ziemniaków. Ogórki kroimy w nieco drobniejszą kostkę, cebulę bardzo drobno. Dorzucamy do warzyw posiekany koperek.
Wszystkie warzywa mieszamy i łączymy z majonezem, jogurtem oraz przyprawami. Wkładamy sałatkę do lodówki na pół godziny do schłodzenia.
Prosta sałatka ziemniaczana grillowa gotowa!