Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znana w każdym domu, stara jak świat sałatka ziemniaczana...
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35662
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1195
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1753
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5993
To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35662
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1195
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1753
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 5993
Składniki
Ziemniaki i marchew ugotowałem, pokroiłem w kostkę i wrzuciłem do miski. Do tego dodałem pół puszki odsączonego groszku i kukurydzy. Następnie dwa pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Na koniec ugotowane, pokrojone w grubą kostkę jajka.
Całość posoliłem i popieprzyłem do smaku, a następnie dodałem majonez, tyle, żeby w całości pokrył sałatkę, ale żeby nie była zbyt rzadka.
Sałatkę odstawiam na całą noc do lodówki, na drugi dzień smaki się przegryzą i jest najsmaczniejsza. Czasem dodaję pół puszki kukurydzy, gotowaną pietruszkę lub kawałek selera. Nie polecam używania cebuli. Cebula już na drugi dzień potrafi zabić smak sałatki, całkowicie ją dominując.
Przemycamy zdrowie: Do swojej sałatki dodaję szczyptę kurkumy, łatwo też ukryć w niej odrobinę płatków owsianych czy otrębów.