Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znana w każdym domu, stara jak świat sałatka ziemniaczana...
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 719
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 625
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3816
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 719
Składniki
Ziemniaki i marchew ugotowałem, pokroiłem w kostkę i wrzuciłem do miski. Do tego dodałem pół puszki odsączonego groszku i kukurydzy. Następnie dwa pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Na koniec ugotowane, pokrojone w grubą kostkę jajka.
Całość posoliłem i popieprzyłem do smaku, a następnie dodałem majonez, tyle, żeby w całości pokrył sałatkę, ale żeby nie była zbyt rzadka.
Sałatkę odstawiam na całą noc do lodówki, na drugi dzień smaki się przegryzą i jest najsmaczniejsza. Czasem dodaję pół puszki kukurydzy, gotowaną pietruszkę lub kawałek selera. Nie polecam używania cebuli. Cebula już na drugi dzień potrafi zabić smak sałatki, całkowicie ją dominując.
Przemycamy zdrowie: Do swojej sałatki dodaję szczyptę kurkumy, łatwo też ukryć w niej odrobinę płatków owsianych czy otrębów.