Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Znana w każdym domu, stara jak świat sałatka ziemniaczana...
Ciasto Przysmak Sułtana to prawdziwy rarytas dla amatorów czekolady – zwłaszc...
Odsłon: 86381
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 42
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 174
Ciasto Przysmak Sułtana to prawdziwy rarytas dla amatorów czekolady – zwłaszc...
Odsłon: 86381
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 42
To pomysł na proste i smaczne babeczki. Zachwycają smakiem i aromatem. A ich...
Odsłon: 174
Składniki
Ziemniaki i marchew ugotowałem, pokroiłem w kostkę i wrzuciłem do miski. Do tego dodałem pół puszki odsączonego groszku i kukurydzy. Następnie dwa pokrojone w kostkę ogórki kiszone. Na koniec ugotowane, pokrojone w grubą kostkę jajka.
Całość posoliłem i popieprzyłem do smaku, a następnie dodałem majonez, tyle, żeby w całości pokrył sałatkę, ale żeby nie była zbyt rzadka.
Sałatkę odstawiam na całą noc do lodówki, na drugi dzień smaki się przegryzą i jest najsmaczniejsza. Czasem dodaję pół puszki kukurydzy, gotowaną pietruszkę lub kawałek selera. Nie polecam używania cebuli. Cebula już na drugi dzień potrafi zabić smak sałatki, całkowicie ją dominując.
Przemycamy zdrowie: Do swojej sałatki dodaję szczyptę kurkumy, łatwo też ukryć w niej odrobinę płatków owsianych czy otrębów.