Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ziemniaczana w pikantnym sosie majonezowym z dodatkiem czosnku i przyprawy curry. Nasza propozycja na imprezową lub grillową sałatkę, prostą, błyskawiczną i bardzo smaczną.
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 220
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1041
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 514
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666496
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 220
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 1041
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 514
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666496
Składniki
Najpierw przygotowujemy sos. Do miseczki przekładamy zmiażdżony czosnek, przyprawy i olej. Całość dobrze rozcieramy łyżką.
Następnie dodajemy majonez i jogurt. Mieszamy składniki do ich połączenia i odkładamy gotowy sos do lodówki.
Kroimy sałatkę. Ugotowane i przestudzone ziemniaki kroimy w średnią kostkę. Pora w półkrążki, ogórki i paprykę w drobniejszą kostkę. Pokrojone warzywa przekładamy do dużej miski, łączymy z sosem i posiekanym koperkiem.
Odkładamy sałatkę na chwilę do lodówki, aby się schłodziła i „przegryzła”. Sałatka ziemniaczana w sosie curry gotowa!