Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-05-2024
Przecudowna sałatka na bazie ziemniaków z dodatkiem czerwonej cebuli, kolorowych papryk i chrupiącej rzodkiewki i boczku. Świetnie sprawdzi się do dań grillowych. Wystarczy mieć ugotowane ziemniaki, przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut. Idealna do mięsiwa i jako przystawka
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1904
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 61
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 105
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 1904
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 61
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 105
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości ( około 20 minut w zależności i od wielkości), studzimy i obieramy. Boczek pieczemy w piekarniku lub smażymy na patelni na chrupiąco. Następnie kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa myjemy i obieramy jeżeli jest taka konieczność. Wszystkie warzywa kroimy w średnia kostkę. Warzywa wrzucamy do miski i mieszamy. Dodajemy boczek majonez, musztardę i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Szczypiorek szatkujemy i posypujemy po sałatce. Sałatkę przechowujemy w lodówce. Smacznego