Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 09-05-2024
Przecudowna sałatka na bazie ziemniaków z dodatkiem czerwonej cebuli, kolorowych papryk i chrupiącej rzodkiewki i boczku. Świetnie sprawdzi się do dań grillowych. Wystarczy mieć ugotowane ziemniaki, przygotowanie zajmuje dosłownie 5 minut. Idealna do mięsiwa i jako przystawka
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2213
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2519
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 489
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1225
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 2213
Pieczone buraczki z dodatkiem przyprawy za;atar i pieczona z kuminem i papryk...
Odsłon: 2519
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 489
Sałatka letnia z pomidorów i cytrusów z malinami i morelami.
Odsłon: 1225
Składniki
Ziemniaki gotujemy do miękkości ( około 20 minut w zależności i od wielkości), studzimy i obieramy. Boczek pieczemy w piekarniku lub smażymy na patelni na chrupiąco. Następnie kroimy na mniejsze kawałki. Wszystkie warzywa myjemy i obieramy jeżeli jest taka konieczność. Wszystkie warzywa kroimy w średnia kostkę. Warzywa wrzucamy do miski i mieszamy. Dodajemy boczek majonez, musztardę i przyprawy. Dokładnie mieszamy. Szczypiorek szatkujemy i posypujemy po sałatce. Sałatkę przechowujemy w lodówce. Smacznego