Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna propozycja na wykorzystanie fasolki szparagowej.
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1326
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 65
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4384
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 118
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 1326
Dzisiaj steki z kalafiora z sosem pomidorowo - paprykowym z dodatkiem mięsa m...
Odsłon: 65
Polecam. Może być na śniadanie, może być na kolację. Samo dobro.
Odsłon: 4384
Soczysta pieczeń świąteczna.
Odsłon: 118
Składniki
Przygotowałem sos : posiekałem szalotkę i anchois, dodałem zioła, oliwę, ocet, przyprawiłem solą i pieprzem, wymieszałem. Fasolkę ugotowałem w osolonej wodzie 5 minut, odcedziłem i przelałem na sitku zimną wodą. Ziemniaki wyszorowałem ( nie obierałem ) i pokroiłem na dużą kostkę. Ugotowałem w osolonej wodzie ( 15 minut ). Odcedziłem , włożyłem do miski. Podgrzałem sos i połową polałem ziemniaki, wymieszałem. Ciepłe ziemniaki rozłożyłem. Pozostałym sosem polałem fasolkę, którą rozłożyłem na ziemniakach. Sałatkę posypałem posiekaną cebulą, oliwkami i kaparami.