Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ziemniaczana z rzodkiewką to jedna z moich ulubionych propozycji. Najlepiej smakuje z młodymi ziemniakami. Rzodkiewka nadaje jej fajnej ostrości, a koperek świeżości i aromatu. Do sałatki warto dodać również odrobinę cebuli i jajka. Tak przyrządzona sałatka ziemniaczana sprawdzi się jako samodzielna przekąska lub dodatek do dań obiadowych i mięs z grilla.
Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam takie świąteczne ciasteczkado herbatki pasuj...
Odsłon: 38
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2964
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 58
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 27
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 235
Nie wiem jak wy ale ja uwielbiam takie świąteczne ciasteczkado herbatki pasuj...
Odsłon: 38
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 2964
Proste a zarazem bardzo smaczne połączenie dwóch składników które wydawać by...
Odsłon: 58
Polecam. Na co dzień i od święta.
Odsłon: 27
Makaron spaghetti podany z sosem serowo śmietankowym.
Odsłon: 235
Składniki
Ziemniaki dokładnie wyszczotkuj a następnie oskrob lub obierz. Tak przygotowane ziemniaki przełóż do garnka z wrzącą, osoloną wodą i gotuj do miękkości (przez około 20 minut od ponownego zagotowania się wody). Ugotowane ziemniaki odcedź i odstaw do całkowitego wystygnięcia.
W czasie gotowania ziemniaków zajmij się pozostałymi składnikami. Jajka ugotuj na twardo (gotuj przez około 10 minut w osolonej, wrzącej wodzie).
Rzodkiewki dokładnie umyj, utnij ogonki i liście, następnie pokrój je na plasterki.
Koperek opłucz i drobno posiekaj.
Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę.
Przestudzone ziemniaki pokrój w ćwiartki, dodaj pozostałe składniki: rzodkiewki, cebulę, jajka i koperek. Składniki wymieszaj.
W osobnej miseczce połącz jogurt z majonezem i przyprawami. Sos wymieszaj i przelej do sałatki ziemniaczanej.
Sałatkę ziemniaczaną z rzodkiewką serwuj po wcześniejszym schłodzeniu w lodówce.