Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ziemniaczana z jajkiem, tuńczykiem, papryką konserwową, lekko pikantna dzięki dodanemu czosnkowi i papryczce chili.
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6140
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 157
Być może niektórzy z Was jeszcze pamiętają jak wyglądały i smakowały rogale j...
Odsłon: 6140
Soczysta pieczeń ze schabu świetnie komponuje się z ziemniaczkami z ziołowym...
Odsłon: 157
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i również kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy z oleju, rozdrabniamy widelcem i dodajemy do pozostałych składników. Paprykę konserwową odsączamy, kroimy w kostkę. Również czosnek z papryki konserwowej drobno siekamy i dodajemy do sałatki /ja dodałam 4 ząbki; możemy dodać czosnek z ogórków kiszonych lub konserwowych/. Drobno posiekanej papryczki chili dodajemy według uznania. Do sałatki dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.