Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ziemniaczana z jajkiem, tuńczykiem, papryką konserwową, lekko pikantna dzięki dodanemu czosnkowi i papryczce chili.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 178
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i również kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy z oleju, rozdrabniamy widelcem i dodajemy do pozostałych składników. Paprykę konserwową odsączamy, kroimy w kostkę. Również czosnek z papryki konserwowej drobno siekamy i dodajemy do sałatki /ja dodałam 4 ząbki; możemy dodać czosnek z ogórków kiszonych lub konserwowych/. Drobno posiekanej papryczki chili dodajemy według uznania. Do sałatki dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.