Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ziemniaczana z jajkiem, tuńczykiem, papryką konserwową, lekko pikantna dzięki dodanemu czosnkowi i papryczce chili.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 908
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9117
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10682
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4800
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 908
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9117
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i również kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy z oleju, rozdrabniamy widelcem i dodajemy do pozostałych składników. Paprykę konserwową odsączamy, kroimy w kostkę. Również czosnek z papryki konserwowej drobno siekamy i dodajemy do sałatki /ja dodałam 4 ząbki; możemy dodać czosnek z ogórków kiszonych lub konserwowych/. Drobno posiekanej papryczki chili dodajemy według uznania. Do sałatki dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.