Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ziemniaczana z jajkiem, tuńczykiem, papryką konserwową, lekko pikantna dzięki dodanemu czosnkowi i papryczce chili.
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 51
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6129
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 51
Przepis na pełnoziarniste tortille wypełnione warzywami, grillowanym serem ha...
Odsłon: 6129
Składniki
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy ze skorupek i również kroimy w kostkę. Tuńczyka odsączamy z oleju, rozdrabniamy widelcem i dodajemy do pozostałych składników. Paprykę konserwową odsączamy, kroimy w kostkę. Również czosnek z papryki konserwowej drobno siekamy i dodajemy do sałatki /ja dodałam 4 ząbki; możemy dodać czosnek z ogórków kiszonych lub konserwowych/. Drobno posiekanej papryczki chili dodajemy według uznania. Do sałatki dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i mieszamy.