Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Można wykorzystać gotowane ziemniaki z poprzedniego dnia.
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12106
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 19
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2118
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 208
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12106
Słodki ziemniak w cieście? Uwierzcie, to ciasto cieszy podniebienie..... Bata...
Odsłon: 19
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2118
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 208
Składniki
Śledzie wymoczyć w mleku ( można wymoczyć w wodzie ). Dokładnie osuszyć papierowymi ręcznikami. Pokroić w kostkę. Ziemniaki ugotować w mundurkach lub obrane. Można wykorzystać ziemniaki z obiadu z poprzedniego dnia. Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę. Ugotowane na twardo jajka pokroić w kostkę. Najlepiej użyć gilotyny i krateczki. Szybko i równo. Ogórka pokroić w kostkę. Dymkę drobno pokroić. Kukurydzę osączyć na sitku. Wszystkie składniki przełożyć do salaterki. Dodać majonez, świeżo mielony pieprz i sól do smaku. Wymieszać. Oprószyć posiekaną natką pietruszki. Zajadać. Smacznego