Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ziemniaczana, z burakami i groszkiem w sosie śmietanowo-majonezowym z koperkiem - doskonała alternatywa do klasycznej sałatki warzywnej na świątecznym stole ( i nie tylko świątecznym:)
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35714
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6015
        
        
                Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować ( ważne żeby nie przegotować, lepiej żeby były lekko twardade niż się rozpadały). JEżeli nie macie już ugotowanych buraków ( ze sklepu albo przy okazji innego dania) należy je upiec w piekarniku w folii aluminiowej Groszek ugotować w wodzie ( ok 10 minut). Cebulę pokroić w kosteczkę,koperek posiekać. Przestudzone ziemniaki i buraki pokroić w kostkę.
Składniki sosu umieścić w blenderze i zmiksować ( można też wymieszać dokładnie w słoiku). Składniki sałatki przełożyć do miski, zmieszać z sosem i odstawić do lodówki na minimum godzinę przed podaniem.