Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ziemniaczana, z burakami i groszkiem w sosie śmietanowo-majonezowym z koperkiem - doskonała alternatywa do klasycznej sałatki warzywnej na świątecznym stole ( i nie tylko świątecznym:)
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4466
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1074
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 473
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3225
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38800
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4466
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1074
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 473
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3225
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38800
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować ( ważne żeby nie przegotować, lepiej żeby były lekko twardade niż się rozpadały). JEżeli nie macie już ugotowanych buraków ( ze sklepu albo przy okazji innego dania) należy je upiec w piekarniku w folii aluminiowej Groszek ugotować w wodzie ( ok 10 minut). Cebulę pokroić w kosteczkę,koperek posiekać. Przestudzone ziemniaki i buraki pokroić w kostkę.
Składniki sosu umieścić w blenderze i zmiksować ( można też wymieszać dokładnie w słoiku). Składniki sałatki przełożyć do miski, zmieszać z sosem i odstawić do lodówki na minimum godzinę przed podaniem.