Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka ziemniaczana, z burakami i groszkiem w sosie śmietanowo-majonezowym z koperkiem - doskonała alternatywa do klasycznej sałatki warzywnej na świątecznym stole ( i nie tylko świątecznym:)
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3509
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 356
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1725
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3509
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 356
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1725
Składniki
Ziemniaki obrać i ugotować ( ważne żeby nie przegotować, lepiej żeby były lekko twardade niż się rozpadały). JEżeli nie macie już ugotowanych buraków ( ze sklepu albo przy okazji innego dania) należy je upiec w piekarniku w folii aluminiowej Groszek ugotować w wodzie ( ok 10 minut). Cebulę pokroić w kosteczkę,koperek posiekać. Przestudzone ziemniaki i buraki pokroić w kostkę.
Składniki sosu umieścić w blenderze i zmiksować ( można też wymieszać dokładnie w słoiku). Składniki sałatki przełożyć do miski, zmieszać z sosem i odstawić do lodówki na minimum godzinę przed podaniem.