Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka zimowa jest pożywna i bardzo smaczna. Świetnie dostarczy niezbędnych węglowodanów i tłuszczów w mroźny dzień. Sałatka może być także podawana na każdej imprezie rodzinnej czy jako zdrowa kolacja. Danie jest połączeniem wielu smaków: słodkiego, pikantnego, nieco słonego. Słonecznik i boczek dodają mu przyjemnej chrupkości.
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 251
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2486
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 57
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 251
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2486
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 57
Składniki
Brokuły drobno posiekaj. Czerwoną cebulę obierz i drobno posiekaj. Boczek usmaż na patelni do chrupkości. Ostudź i pokrusz na małe kawałki. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Do miski sałatkowej przenieś: brokuły, cebulę, żurawinę i ser. Wymieszaj.
Przygotuj dressing. Wymieszaj wszystkie składniki sosu do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstaw gotowy dressing na bok na ok. 15 minut. Połowę sosu przelej do sałatki i dobrze wymieszaj.
Danie wstaw do lodówki razem z pozostałym dressingiem na co najmniej godzinę. Zaraz przed podaniem polej sałatkę zimową pozostałą częścią sosu. Podawaj sałatkę posypaną prażonym słonecznikiem i kawałkami boczku.