Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polskie sałatki i dodatki to obiadu.
tarka
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 962
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1654
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 962
Składniki
Surówka z kapusty kiszonej: Kapustę się sieka, jabłko, paprykę/marchew trze się na tarce, jeszcze koperek, szczypiorek, sól, pieprz, cukier i olej. Buraczki: Ugotowanego buraka trze się na tarce, trzeba go doprawić solą, octem winnym i cukrem, można dodać chrzanu dla ostrości. Zasmażana kapusta: Posiekaną kiszoną kapustę gotuje się 30 minut z kminkiem. Na patelni robi się zasmażkę ze smalcu i mąki, i dodaje się kapustę kiszona i doprawia się solą i pieprzem. Ziemniaki pure: Ziemniaki gotuje się do miękkości, na pięć minut przed końcem dodaje się posiekany drobno jarmuż bez ogonków. Potem całość się odlewa, soli, dodaje się mało i śmietanę i tłucze na gładką masę.
Smacznego :)