Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polskie sałatki i dodatki to obiadu.
tarka
Propozycja dla tych, którzy lubią pikantne potrawy. Jeśli nie chcecie zbyt pi...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Ten deser to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają słodkości, któ...
Odsłon: 7024
Przepis każdy inny, ale jedno łączy je wszystkie. Żółty ser, makaron, żółtka...
Odsłon: 532
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 5066
Propozycja dla tych, którzy lubią pikantne potrawy. Jeśli nie chcecie zbyt pi...
Odsłon: 91
Przepis dnia
Ten deser to idealna propozycja dla wszystkich, którzy szukają słodkości, któ...
Odsłon: 7024
Przepis każdy inny, ale jedno łączy je wszystkie. Żółty ser, makaron, żółtka...
Odsłon: 532
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 5066
Składniki
Surówka z kapusty kiszonej: Kapustę się sieka, jabłko, paprykę/marchew trze się na tarce, jeszcze koperek, szczypiorek, sól, pieprz, cukier i olej. Buraczki: Ugotowanego buraka trze się na tarce, trzeba go doprawić solą, octem winnym i cukrem, można dodać chrzanu dla ostrości. Zasmażana kapusta: Posiekaną kiszoną kapustę gotuje się 30 minut z kminkiem. Na patelni robi się zasmażkę ze smalcu i mąki, i dodaje się kapustę kiszona i doprawia się solą i pieprzem. Ziemniaki pure: Ziemniaki gotuje się do miękkości, na pięć minut przed końcem dodaje się posiekany drobno jarmuż bez ogonków. Potem całość się odlewa, soli, dodaje się mało i śmietanę i tłucze na gładką masę.
Smacznego :)