Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepłe ziemniaki doskonale przyjmują smak pomidorów, oliwek i oliwy.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5628
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12217
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1535
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5628
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12217
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5165
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1535
Składniki
Ziemniaki gotuje się w mundurkach, jeszcze ciepłe obiera się i kroi dosyć grubo. Dwa pomidory kroi się w półksiężycki a cebulę w piórka. Do sosu sieka się jednego pomidora, oliwki, dodaje się starty czosnek, sól, pieprz, oliwę i ocet. Sosem polewa się jeszcze ciepłą sałatkę. Powinien być akcent zielonej bazylii, u siebie użyłam suszonej i szczypiorku dla koloru. Sałatka jest smaczna na ciepło i zimno.
Smacznego :)