Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciepłe ziemniaki doskonale przyjmują smak pomidorów, oliwek i oliwy.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 347
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1420
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 347
Sezon na szparagi w pełni, więc zajadamy się nimi na różne sposoby, najczęści...
Odsłon: 1420
Składniki
Ziemniaki gotuje się w mundurkach, jeszcze ciepłe obiera się i kroi dosyć grubo. Dwa pomidory kroi się w półksiężycki a cebulę w piórka. Do sosu sieka się jednego pomidora, oliwki, dodaje się starty czosnek, sól, pieprz, oliwę i ocet. Sosem polewa się jeszcze ciepłą sałatkę. Powinien być akcent zielonej bazylii, u siebie użyłam suszonej i szczypiorku dla koloru. Sałatka jest smaczna na ciepło i zimno.
Smacznego :)