Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej by sałatka postała noc w lodówce wtedy składniki sie przegryzą.
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 367
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 51
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 391
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 821
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie lub mleku. Buraki umyć i piec w piekarniku (moje siedziały godz., ale zależy od wielkości - trzeba sprawdzać). Ziemniaki umyć i gotowac w mundurkach. Warzywa powinny być ugotowane ale dość twarde. Po przestygnięciu obrac i pokroić w kostkę, wymieszać. Jabłko obrac i pokroić w drobniutką kostkę, można zetrzeć, ale wtedy trzeba odcisnąć sok. Dodać śrledzie równiez pokrojone w kostkę i posiekany szczypiorek Całość doprawić solą i pieprzem. Dodać 3 łyżki jogurtu lub majonezu. Na wierzch położyć jajka (jak na zdjeciu) można różnież posiekać drobniutko i zrobić z nich "pierzynkę".