Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej by sałatka postała noc w lodówce wtedy składniki sie przegryzą.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8753
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8753
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 84
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie lub mleku. Buraki umyć i piec w piekarniku (moje siedziały godz., ale zależy od wielkości - trzeba sprawdzać). Ziemniaki umyć i gotowac w mundurkach. Warzywa powinny być ugotowane ale dość twarde. Po przestygnięciu obrac i pokroić w kostkę, wymieszać. Jabłko obrac i pokroić w drobniutką kostkę, można zetrzeć, ale wtedy trzeba odcisnąć sok. Dodać śrledzie równiez pokrojone w kostkę i posiekany szczypiorek Całość doprawić solą i pieprzem. Dodać 3 łyżki jogurtu lub majonezu. Na wierzch położyć jajka (jak na zdjeciu) można różnież posiekać drobniutko i zrobić z nich "pierzynkę".