Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej by sałatka postała noc w lodówce wtedy składniki sie przegryzą.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182161
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44687
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182161
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 290
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie lub mleku. Buraki umyć i piec w piekarniku (moje siedziały godz., ale zależy od wielkości - trzeba sprawdzać). Ziemniaki umyć i gotowac w mundurkach. Warzywa powinny być ugotowane ale dość twarde. Po przestygnięciu obrac i pokroić w kostkę, wymieszać. Jabłko obrac i pokroić w drobniutką kostkę, można zetrzeć, ale wtedy trzeba odcisnąć sok. Dodać śrledzie równiez pokrojone w kostkę i posiekany szczypiorek Całość doprawić solą i pieprzem. Dodać 3 łyżki jogurtu lub majonezu. Na wierzch położyć jajka (jak na zdjeciu) można różnież posiekać drobniutko i zrobić z nich "pierzynkę".