Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej by sałatka postała noc w lodówce wtedy składniki sie przegryzą.
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 696
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 471
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666428
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 183
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 839
Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, ale nie chcesz rezygnować ze zdrowych wyb...
Odsłon: 696
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 471
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666428
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 183
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 839
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie lub mleku. Buraki umyć i piec w piekarniku (moje siedziały godz., ale zależy od wielkości - trzeba sprawdzać). Ziemniaki umyć i gotowac w mundurkach. Warzywa powinny być ugotowane ale dość twarde. Po przestygnięciu obrac i pokroić w kostkę, wymieszać. Jabłko obrac i pokroić w drobniutką kostkę, można zetrzeć, ale wtedy trzeba odcisnąć sok. Dodać śrledzie równiez pokrojone w kostkę i posiekany szczypiorek Całość doprawić solą i pieprzem. Dodać 3 łyżki jogurtu lub majonezu. Na wierzch położyć jajka (jak na zdjeciu) można różnież posiekać drobniutko i zrobić z nich "pierzynkę".