Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepiej by sałatka postała noc w lodówce wtedy składniki sie przegryzą.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1621
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1393
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1425
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1495
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1621
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1393
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1425
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1495
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie lub mleku. Buraki umyć i piec w piekarniku (moje siedziały godz., ale zależy od wielkości - trzeba sprawdzać). Ziemniaki umyć i gotowac w mundurkach. Warzywa powinny być ugotowane ale dość twarde. Po przestygnięciu obrac i pokroić w kostkę, wymieszać. Jabłko obrac i pokroić w drobniutką kostkę, można zetrzeć, ale wtedy trzeba odcisnąć sok. Dodać śrledzie równiez pokrojone w kostkę i posiekany szczypiorek Całość doprawić solą i pieprzem. Dodać 3 łyżki jogurtu lub majonezu. Na wierzch położyć jajka (jak na zdjeciu) można różnież posiekać drobniutko i zrobić z nich "pierzynkę".