Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka smakuje wyśmienicie, przy czym pracy przy niej jest mało. Ładnie się prezentuje, dlatego najlepiej przygotować ją w szklanym naczyniu. U mnie niestety było zajęte przez inna sałatkę.
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4525
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10318
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5947
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5300
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12762
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4525
Składniki
Ziemniaki i buraki ugotować w mundurkach. Gdy przestygną obrać i pokroić w kostkę.
Śledzie odcedzić z zalewy, również pokroić w kostkę.
Zrobić sos – wymieszać majonez ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem do smaku.
W naczyniu układać warstwy w następującej kolejności: śledzie, ziemniaki (trochę je posolić), buraki i jajka.
Na każdej warstwie rozłożyć sos, również na górze. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.