Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka smakuje wyśmienicie, przy czym pracy przy niej jest mało. Ładnie się prezentuje, dlatego najlepiej przygotować ją w szklanym naczyniu. U mnie niestety było zajęte przez inna sałatkę.
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 177
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 292
Składniki
Ziemniaki i buraki ugotować w mundurkach. Gdy przestygną obrać i pokroić w kostkę.
Śledzie odcedzić z zalewy, również pokroić w kostkę.
Zrobić sos – wymieszać majonez ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem do smaku.
W naczyniu układać warstwy w następującej kolejności: śledzie, ziemniaki (trochę je posolić), buraki i jajka.
Na każdej warstwie rozłożyć sos, również na górze. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.