Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka smakuje wyśmienicie, przy czym pracy przy niej jest mało. Ładnie się prezentuje, dlatego najlepiej przygotować ją w szklanym naczyniu. U mnie niestety było zajęte przez inna sałatkę.
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6751
Taki słodki drobiazg do kawy. Polecam. Zrobienie takich ciasteczek, to dosłow...
Odsłon: 2934
Takie ogórki konserwowe bardzo dobrze smakują. Polecam.
Odsłon: 882
Pyszny, delikatny deser. Pianka rozpływa się w ustach. Mus dyniowy dodaje wyr...
Odsłon: 2425
Półka w spiżarni zawsze ugina się pod ciężarem takich słoiczków. Jest kilka p...
Odsłon: 6751
Składniki
Ziemniaki i buraki ugotować w mundurkach. Gdy przestygną obrać i pokroić w kostkę.
Śledzie odcedzić z zalewy, również pokroić w kostkę.
Zrobić sos – wymieszać majonez ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem do smaku.
W naczyniu układać warstwy w następującej kolejności: śledzie, ziemniaki (trochę je posolić), buraki i jajka.
Na każdej warstwie rozłożyć sos, również na górze. Na koniec posypać posiekaną natką pietruszki.