Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niegdysiejszy punkt obowiązkowy na imprezach, dziś również sprawdzi się świetnie! Można zrobić go z płatów śledziowych lub, aby skrócić czasu przygotowania, skorzystać z gotowych śledzi a`la matias w zalewie.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 404
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14481
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 404
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2774
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14481
Składniki
Filety śledziowe kroimy w paski. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Można dodać surową, lub sparzyć. Ogórki kiszone i pieczarki marynowane kroimy w kostkę, groszek odcedzamy z zalewy. Wszystkie składniki mieszamy z majonezem, jogurtem i sokiem z cytryny. Doprawiamy solą i pieprzem. Wkładamy do lodówki na godzinę do przegryzienia.