Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta przygotowuję różne rodzaje sałatek śledziowych. Ta należy do najsmaczniejszych.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15166
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4871
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45548
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 743
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22779
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15166
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4871
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45548
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez całą noc. Z jednego fileta wykrawamy gwiazdki do dekoracji, pozostałe kroimy w drobną kostkę
Cebulę obieramy, siekamy i zalewamy sokiem z cytryny. Ogórki kroimy w kostkę.
Sos: keczup mieszamy z musztardą, cukrem i papryką. Mieszając dodajemy oba rodzaje oleju do utrzymania jednolitej konsystencji.
Śledzie mieszamy z ogórkami i cebulą. Zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Dekorujemy gwiazdkami ze śledzia i gałązkami koperku.