Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta przygotowuję różne rodzaje sałatek śledziowych. Ta należy do najsmaczniejszych.
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Polędwiczki z cebulką marynowaną, pieczarkami i świeżą papryką to doskonałe d...
Odsłon: 155
Tagliatelle z kurkami to wykwintne danie, które zachwyca swoim bogactwem smak...
Odsłon: 1279
Kurczak w boczkach na młodej kapuście to danie, które łączy soczystość mięsa...
Odsłon: 255
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 37
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez całą noc. Z jednego fileta wykrawamy gwiazdki do dekoracji, pozostałe kroimy w drobną kostkę
Cebulę obieramy, siekamy i zalewamy sokiem z cytryny. Ogórki kroimy w kostkę.
Sos: keczup mieszamy z musztardą, cukrem i papryką. Mieszając dodajemy oba rodzaje oleju do utrzymania jednolitej konsystencji.
Śledzie mieszamy z ogórkami i cebulą. Zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Dekorujemy gwiazdkami ze śledzia i gałązkami koperku.