Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na święta przygotowuję różne rodzaje sałatek śledziowych. Ta należy do najsmaczniejszych.
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1421
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3218
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 297
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1421
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 289
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3218
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 297
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie przez całą noc. Z jednego fileta wykrawamy gwiazdki do dekoracji, pozostałe kroimy w drobną kostkę
Cebulę obieramy, siekamy i zalewamy sokiem z cytryny. Ogórki kroimy w kostkę.
Sos: keczup mieszamy z musztardą, cukrem i papryką. Mieszając dodajemy oba rodzaje oleju do utrzymania jednolitej konsystencji.
Śledzie mieszamy z ogórkami i cebulą. Zalewamy sosem i dokładnie mieszamy. Dekorujemy gwiazdkami ze śledzia i gałązkami koperku.