Do góry

Sałatki Przepis na:

Śledzie pod buraczaną chmurką

Śledzie pod buraczaną chmurką

Autor:

Przepisów i artykułów: 597 Ocena: 5545

Dodano:

Odsłon: 6460

Pyszne połączenie składników da nam sałatkę, która może zagościć na naszym świątecznym stole.

Składniki

  • ½ kg śledzi matiesy
  • 4 jajka
  • Cebula
  • 10 dag sera żółtego
  • ½ słoika papryki konserwowej
  • 4 ugotowane ziemniaki
  • Majonez
  • 4 ugotowane buraczki
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Jajka gotujemy na twardo.

  2. 2. Śledzie moczymy około 1 godziny.
    3. Po tym czasie śledzie kroimy na mniejsze kawałki i układamy w naczyniu.

  3. 4. Cebulę obieramy i drobno kroimy, wykładamy na śledzie.

  4. 5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, przekładamy na cebule.

  5. 6. Paprykę kroimy , układamy na serze.

  6. 7. Ziemniaki również kroimy w kostkę, wykładamy na paprykę.

  7. 8. Smarujemy majonezem.

  8. 9. Białka z jajek siekamy, nakładamy warstwę na majonezie.

  9. 10. Tak samo postępujemy z żółtkiem.

  10. 11. Buraczki ścieramy na tarce o dużych oczach, przykrywamy nimi żółtko.

  11. 12. Na koniec smarujemy majonezem.

  12. 13. Sałatka gotowa.
    14. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 listopada 2018 Śledzik zawsze, a jeszcze w takim anturażu, to NIEBO :D Odpowiedzi: 2 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń