Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna warstwowa sałatka dla miłośników śledzi.
Zabielenie zupy serkiem topionym świetnie podkreśla smak fasolki a i osoby z...
Odsłon: 396
Miłośnikom słodyczy trudno jest powstrzymać się od ich podjadania. Jeśli musi...
Odsłon: 7295
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 597
Pulpeciki z mięsem z rosołu, to idealne połączenie smaku i filozofii nie marn...
Odsłon: 154
Zabielenie zupy serkiem topionym świetnie podkreśla smak fasolki a i osoby z...
Odsłon: 396
Miłośnikom słodyczy trudno jest powstrzymać się od ich podjadania. Jeśli musi...
Odsłon: 7295
Idealne na śniadanie lub podwieczorek
Odsłon: 597
Pulpeciki z mięsem z rosołu, to idealne połączenie smaku i filozofii nie marn...
Odsłon: 154
Składniki
Śledzie i cebulkę odcedzamy na sitku. Następnie płaty śledziowe kroimy na kawałki, a ogórki kiszone i jajka - w drobną kosteczkę. Majonez mieszamy dokładnie z jogurtem i tak powstały sos przyprawiamy solą i pieprzem. Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Po czym w wysokiej przezroczystej salaterce układamy warstwami po połowie: śledzi, cebulki, ogórka, jajek, groszku i sosu majonezowo - jogurtowego. Według tej samej kolejności układamy drugą połowę pozostałych składników. Całość posypujemy żółtym serem.