Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna wariacja śledziowa...po prostu uwielbiamy <3
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1578
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 382
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1578
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 382
Składniki
Śledzie moczymy w mleku przez godzinę, odsączamy, płuczemy w wodzie i osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na mniejsze kawałki. Cebule kroimy w piórka, szklimy na oliwie, dodajemy koncentrat pomidorowy, osączoną z zalewy kukurydzę, liście laurowe, ziele angielskie, pokrojonego w kostkę ananasa i ogórki kiszone oraz syrop. Całość podgrzewamy, cały czas mieszając. Marynatę studzimy, dodajemy pokrojone śledzie, mieszamy. Całość wstawiamy na 2 dni do lodówki, aż smaki się przegryzą.