Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze zdążycie przed Świętami. Pyszne śledzie z warzywami.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4520
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 40
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 73
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 4520
Gdy nie mam pomysłu na obiad, wjeżdża ryba. Nikt nie marudzi ;) Poniżej pomys...
Odsłon: 40
Ten smalec, a właściwie pyszne skwarki ze smalczykiem, znam od lat. Gdy byłam...
Odsłon: 73
Składniki
Śledzie moczymy w zimnej wodzie. Pozbędziemy się w ten sposób nadwyżki soli. Jak długo śledzie są moczone zależy od nas, naszego smaku i zasolenia śledzi.
Po wyjęciu i osuszeniu papierowym ręcznikiem smarujemy płaty sporą ilością musztardy od strony mięsa. Odstawiamy na godzinkę i kroimy w wygodne do układania warstwami w słoiku kawałki.
Cebulę siekamy w piórka. Papryki kroimy w paski. Ogórki w grubszą kostkę. Układamy wszystko warstwami w słoiku. Śledzie - cebula - papryki - ogórki i tak aż do wypełnienia słoika po brzeg.
Zalewamy całość roślinnym olejem i pozostawiamy w spokoju przez około 2 dni ...co łatwe wcale nie jest. Zapraszamy po inne przepisy na nasz blog. Link pod wpisem.