Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Śledzie w każdej postaci to obowiązkowy element świątecznego stołu. Ta ryba jest tak uniwersalna, że obojętnie z jakimi dodatkami smakuje rewelacyjnie. Dzisiaj proponuję wersję bardziej na słodko z rodzynkami i orzechami. Wypróbujcie, bo warto:-)
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2762
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 424
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2314
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 2762
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 424
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2314
Składniki
Śledzie pokroić na kawałki. Rodzynki włożyć do kubka, zalać wrzątkiem i zostawić na ok. 15 minut. Potem odsączyć na sitku. Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na grubej tarce. Por cieniutko pokroić, nie parzyć. Orzechy pokroić na mniejsze kawałki. Do miski przełożyć śledzie, rodzynki, tarte jabłko, orzechy, por, dodać jogurt i majonez, i dokładnie wymieszać. Przełożyć do słoiczka i włożyć do lodówki na min. 24h, żeby wszystko się przegryzło. SMACZNEGO!!!