Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Śledzie w każdej postaci to obowiązkowy element świątecznego stołu. Ta ryba jest tak uniwersalna, że obojętnie z jakimi dodatkami smakuje rewelacyjnie. Dzisiaj proponuję wersję bardziej na słodko z rodzynkami i orzechami. Wypróbujcie, bo warto:-)
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 175
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 732
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 107
Witamina C zawarta w kiszonej cytrynie wzmacnia odporność, hamuje procesy sta...
Odsłon: 201
Polecam np na kolację. Jest to też doskonała przekąska na rodzinnych spotkan...
Odsłon: 175
Dzisiaj prosty przepis na knedel na parze. Różnie sie mówi kluski na parze, b...
Odsłon: 732
Gulasz z mięsa wieprzowego mieszanego - delikatnej polędwicy i lekko tłustej...
Odsłon: 107
Witamina C zawarta w kiszonej cytrynie wzmacnia odporność, hamuje procesy sta...
Odsłon: 201
Składniki
Śledzie pokroić na kawałki. Rodzynki włożyć do kubka, zalać wrzątkiem i zostawić na ok. 15 minut. Potem odsączyć na sitku. Jabłko obrać ze skórki i zetrzeć na grubej tarce. Por cieniutko pokroić, nie parzyć. Orzechy pokroić na mniejsze kawałki. Do miski przełożyć śledzie, rodzynki, tarte jabłko, orzechy, por, dodać jogurt i majonez, i dokładnie wymieszać. Przełożyć do słoiczka i włożyć do lodówki na min. 24h, żeby wszystko się przegryzło. SMACZNEGO!!!