Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna sałatka.
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1444
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3227
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 360
Bardzo lubię surówkę z selera korzeniowego, więc postanowiłam stworzyć fermen...
Odsłon: 34
My Polacy lubimy zapiekanki na bułce paryskiej. Dzisiejsza moja propozycja na...
Odsłon: 1444
Coś dla miłośników łososia i coś dla tych, którzy nawet za nim nie przepadają...
Odsłon: 290
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 3227
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 360
Składniki
Śledzie wymoczyć w wodzie ok 2 godziny. Śledzie powinny być lekko słone. Osuszyć papierowymi ręcznikami i pokroić w kostkę ok 1x1 cm. Przełożyć do salaterki. Dodać łyżkę soku z cytryny i pomieszać. Zielony groszek zalać wrzątkiem i pozostawić na kilka minut. Osączyć na sicie. Koper włoski pokroić w kostkę. Tak samo jabłko, ale wcześniej obrać i pozbawić gniazda nasiennego. Łodygi selera przekroić najpierw wzdłuż, a następnie w ok 0,5 cm kawałki. Szalotkę pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieścić w salaterce. Śmietanę wymieszać z serkiem z wiaderka, majonezem i przełożyć do salaterki. Wymieszać. Dodać pieprz czarny świeżo mielony i sól do smaku. Ponownie wymieszać. Odstawić do lodówki na ok 15 min, Smacznego.