Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 538
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 646
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 164
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 538
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 646
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 164
Składniki
Śledzie wyjmujemy ze słonej zalewy. Płuczemy. Następnie trzy razy moczymy w zimnej wodzie, aby wypłukać z nich nadmiar soli. Za każdym razem moczyłam po 10 minut. Cebulę kroimy w piórka. W osobnym garnku gotujemy zalewę z podanych składników. Do gotującej zalewy dodajemy pokrojoną cebulkę. Trzymamy na małym ogniu jeszcze 3 minuty. Cebulka powinna trochę zmięknąć. Do dobrze wystudzonej zalewy dajemy pokrojone śledzie, majonez i groszek. Wszystko razem delikatnie mieszamy.