Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6303
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 840
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2115
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 6303
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 840
Składniki
Śledzie wyjmujemy ze słonej zalewy. Płuczemy. Następnie trzy razy moczymy w zimnej wodzie, aby wypłukać z nich nadmiar soli. Za każdym razem moczyłam po 10 minut. Cebulę kroimy w piórka. W osobnym garnku gotujemy zalewę z podanych składników. Do gotującej zalewy dodajemy pokrojoną cebulkę. Trzymamy na małym ogniu jeszcze 3 minuty. Cebulka powinna trochę zmięknąć. Do dobrze wystudzonej zalewy dajemy pokrojone śledzie, majonez i groszek. Wszystko razem delikatnie mieszamy.