Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudny smak, śledzi i kapusty kiszonej. Przepis autorski:) Polecam
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2078
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3306
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2438
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2078
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniały pasztet z pieczonej kaczki z d...
Odsłon: 3306
Żeby relish z cukinii ładnie wyglądał w słoikach i na talerzu, najlepiej będz...
Odsłon: 2438
Składniki
Jeśli matiasy są bardzo słone należy je wcześniej wymoczyć. Następnie kroimy je w większą kostkę. Dodajemy do miski. Kapustę siekamy jeśli jest bardzo „długa” dodajemy do śledzi. Cebulkę, paprykę oraz pietruszkę siekamy. Jabłko i marchew ścieramy na tarle o dużych oczkach. Dodajemy wszystko do miski wraz z rodzynkami <ja miałam bardzo duże więc też je pociachałam;)> Doprawiamy pieprzem i cukrem, polewamy olejem. Mieszamy. Pozostawiamy do czasu aż się troszkę przegryzie.