Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudny smak, śledzi i kapusty kiszonej. Przepis autorski:) Polecam
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4714
Placki twarogowe to bardzo smaczne, proste w przygotowaniu danie, które można...
Odsłon: 4714
Składniki
Jeśli matiasy są bardzo słone należy je wcześniej wymoczyć. Następnie kroimy je w większą kostkę. Dodajemy do miski. Kapustę siekamy jeśli jest bardzo „długa” dodajemy do śledzi. Cebulkę, paprykę oraz pietruszkę siekamy. Jabłko i marchew ścieramy na tarle o dużych oczkach. Dodajemy wszystko do miski wraz z rodzynkami <ja miałam bardzo duże więc też je pociachałam;)> Doprawiamy pieprzem i cukrem, polewamy olejem. Mieszamy. Pozostawiamy do czasu aż się troszkę przegryzie.