Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Cudny smak, śledzi i kapusty kiszonej. Przepis autorski:) Polecam
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31396
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14970
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1404
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 31396
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 14970
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1404
Składniki
Jeśli matiasy są bardzo słone należy je wcześniej wymoczyć. Następnie kroimy je w większą kostkę. Dodajemy do miski. Kapustę siekamy jeśli jest bardzo „długa” dodajemy do śledzi. Cebulkę, paprykę oraz pietruszkę siekamy. Jabłko i marchew ścieramy na tarle o dużych oczkach. Dodajemy wszystko do miski wraz z rodzynkami <ja miałam bardzo duże więc też je pociachałam;)> Doprawiamy pieprzem i cukrem, polewamy olejem. Mieszamy. Pozostawiamy do czasu aż się troszkę przegryzie.