Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwuskładnikowa sałatka do obiadu, w której główną rolę odgrywa wyrazisty, nieco ostry por. Przygotowanie jest banalne, w czasie, kiedy warzywo "kruszeje", właściwie można o nim zapomnieć i robić coś innego ;-)
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 25
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 781
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 922
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 227
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 603
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 25
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 781
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 922
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 227
Przepis na pyszne, aromatyczne i pożywne ciasteczka owsiano - kokosowe, które...
Odsłon: 603
Składniki
Umytego pora przekroić na pół wzdłuż i posiekać na papiloty o szerokości koło 1,5 milimetra. Przełożyć do miski, oprószyć kilkoma szczyptami soli, wymieszać i odstawić przynajmniej na 40 minut.
Warzywo powinno w tym czasie zmięknąć. Nie puści takiej ilości soku jak na przykład ogórek lub cukinia, więc nie ma konieczności odcedzania go. Dodawać małymi partiami majonez, który powinien scalić jedynie warzywo, a nie zdominować smak sałatki. Doprawić delikatnie pieprzem i schłodzić w lodówce przez około godzinę.