Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwuskładnikowa sałatka do obiadu, w której główną rolę odgrywa wyrazisty, nieco ostry por. Przygotowanie jest banalne, w czasie, kiedy warzywo "kruszeje", właściwie można o nim zapomnieć i robić coś innego ;-)
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4420
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12013
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6828
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5617
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 189
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4420
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12013
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6828
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5617
Składniki
Umytego pora przekroić na pół wzdłuż i posiekać na papiloty o szerokości koło 1,5 milimetra. Przełożyć do miski, oprószyć kilkoma szczyptami soli, wymieszać i odstawić przynajmniej na 40 minut.
Warzywo powinno w tym czasie zmięknąć. Nie puści takiej ilości soku jak na przykład ogórek lub cukinia, więc nie ma konieczności odcedzania go. Dodawać małymi partiami majonez, który powinien scalić jedynie warzywo, a nie zdominować smak sałatki. Doprawić delikatnie pieprzem i schłodzić w lodówce przez około godzinę.