Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwuskładnikowa sałatka do obiadu, w której główną rolę odgrywa wyrazisty, nieco ostry por. Przygotowanie jest banalne, w czasie, kiedy warzywo "kruszeje", właściwie można o nim zapomnieć i robić coś innego ;-)
Pyszna, chrupiąca i a jakże! jaka zdrowa sałatka z kalarepki i jabłek. Przygo...
Odsłon: 82
Soczyste i aromatyczne skrzydełka z kurczaka o delikatnym, słodkawym posmaku....
Odsłon: 194616
Pyszna, chrupiąca i a jakże! jaka zdrowa sałatka z kalarepki i jabłek. Przygo...
Odsłon: 82
Soczyste i aromatyczne skrzydełka z kurczaka o delikatnym, słodkawym posmaku....
Odsłon: 194616
Składniki
Umytego pora przekroić na pół wzdłuż i posiekać na papiloty o szerokości koło 1,5 milimetra. Przełożyć do miski, oprószyć kilkoma szczyptami soli, wymieszać i odstawić przynajmniej na 40 minut.
Warzywo powinno w tym czasie zmięknąć. Nie puści takiej ilości soku jak na przykład ogórek lub cukinia, więc nie ma konieczności odcedzania go. Dodawać małymi partiami majonez, który powinien scalić jedynie warzywo, a nie zdominować smak sałatki. Doprawić delikatnie pieprzem i schłodzić w lodówce przez około godzinę.