Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwuskładnikowa sałatka do obiadu, w której główną rolę odgrywa wyrazisty, nieco ostry por. Przygotowanie jest banalne, w czasie, kiedy warzywo "kruszeje", właściwie można o nim zapomnieć i robić coś innego ;-)
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8365
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253409
Polecam.
Odsłon: 1457
Koniecznie muszą znaleźć się w spiżarni. Są bardzo smaczne. Można wykorzystać...
Odsłon: 1800
Pychota. Plińce z pomoczką czyli placki ziemniaczane po mazursku. Placki ziem...
Odsłon: 8365
Polecam, z miodem. Ja robię pikle ogórkowe każdego roku i wszystkie słoiczki...
Odsłon: 750
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1253409
Polecam.
Odsłon: 1457
Składniki
Umytego pora przekroić na pół wzdłuż i posiekać na papiloty o szerokości koło 1,5 milimetra. Przełożyć do miski, oprószyć kilkoma szczyptami soli, wymieszać i odstawić przynajmniej na 40 minut.
Warzywo powinno w tym czasie zmięknąć. Nie puści takiej ilości soku jak na przykład ogórek lub cukinia, więc nie ma konieczności odcedzania go. Dodawać małymi partiami majonez, który powinien scalić jedynie warzywo, a nie zdominować smak sałatki. Doprawić delikatnie pieprzem i schłodzić w lodówce przez około godzinę.