Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczysta surówka teściowej to tradycyjna propozycja z wykorzystaniem kapusty, selera, jabłka i marchewki. Smak przełamany jest słodkimi rodzynkami.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3561
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1778
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 207
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3561
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 1778
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1078
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 207
Składniki
Zacznij od namoczenia rodzynek (lub żurawiny) w gorącej wodzie. Pozostaw tak na około 15-20 minut.
Seler dokładnie obierz, a następnie zetrzyj na tarce o dużych oczkach. To samo zrób z jabłkiem, tylko pozbądź się gniazd nasiennych. Marchewkę także obierz, a następnie zetrzyj na tarce lub drobno posiekaj.
Kapustę umyj pod bieżącą wodą, a następnie odkrój twardy głąb. Jeśli są zniszczone liście, to pozbądź się ich. Resztę kapusty poszatkuj drobno.
Wszystkie warzywa przełóż do dużej miski. Skrop delikatnie sokiem z cytryny. Do wcześniej przygotowanych składników dodaj odcedzone rodzynki lub żurawinę.
W małej misce wymieszaj dokładnie majonez z jogurtem. Zrób to w taki sposób, aby nie było grudek. Polej sosem warzywa. Przemieszaj.
Na koniec dopraw całą sałatkę solą, pieprzem i odrobiną cukru (jeśli jabłka są wystarczająco słodkie, możesz go pominąć). Wymieszaj, aby smaki dokładnie się połączyły. Przed podaniem najlepiej umieścić surówkę chociaż na godzinę w lodówce.