Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z kuskusem, tuńczykiem i warzywami , wprost na drugie śniadanie do pracy.
Deska do krojenia , nóż, salaterka, szklanka
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8630
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 597
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8630
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 597
Składniki
Kuskus zalać do połowy szklanki wrzącą wodą, pozostawić do napęcznienia, napęczniały umieścić w salaterce. Pomidorki umyć, pokroić w ćwiartki , dodać. Cieciorkę osączyć z zalewy , dodać.
Tuńczyka osączyć , dodać. Ogórka obrać, pokroić w półkrążki , dodać. Cebulę obrać, pokroić w kostkę , dodać.
Paprykę umyć , pokroić w kostkę , dodać.
Doprawić solą , pieprzem , przyprawą do sałatek, wymieszać, pozostawić chwilę w lodówce aby smaki się wymieszały.
Przed podaniem każdą porcję polać oliwą z oliwek.