Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danuta Martyniuk zachwyca fanów swoją metamorfozą. Odkąd przeszła na dietę i zrezygnowała z kilku produktów, może się pochwalić bardzo zgrabną sylwetką. Nic dziwnego, że sałatka Danuty Martyniuk nie ma w sobie ani grama majonezu. Żona Zenka Martyniuka poleca surówkę z sosem z octu jabłkowego. Ta jest prosta w przygotowaniu i zawiera mnóstwo cennych witamin. Fot. Artur Zawadzki/REPORTER
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3800
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414538
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2329
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3800
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414538
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2329
Składniki
Przygotuj głęboką miskę. Kapustę obierz z zewnętrznych liści, a następnie drobno poszatkuj i przełóż do naczynia. Obierz cebulę i pokrój w półplasterki, dodaj do miski. Marchewkę i jabłko obierz, a potem zetrzyj na tarce na grubych oczkach i również dołącz do pozostałych składników. Przemieszaj warzywa i owoce razem.
Przygotuj sos do surówki. Do oddzielnej miseczki wlej dwie łyżki octu jabłkowego. Wsyp do niego płaską łyżkę cukru i dopraw szczyptą soli. Wymieszaj dokładnie do połączenia składników i polej surówkę. Przemieszaj dobrze, żeby warzywa i owoce pokryły się sosem.
Przykryj miskę i wstaw do lodówki na ok. 30 minut, żeby smaki się przegryzły. Po tym czasie będzie idealna do schrupania!