Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka chińska.

Surówka chińska.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1474 Ocena: 19410

Dodano:

Odsłon: 12010

Bardzo smaczna surówka po chińsku z białej kapusty,marchwi i cebuli. Jak kto lubi może dodać czosnku 3 ząbki. Surówka idealna jest jako dodatek do dań głównych.

Składniki

  • kapusta biała 50 dag
  • marchew 20 dag
  • cebula 1 szt.
  • sól do smaku
  • pieprz szczypta
  • cukier 2 łyżki
  • ocet ryżowy 60 ml
  • olej ryżowy 125 ml
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę drobno szatkujemy w większej misce, dodajemy startą marchew na większych oczkach oraz dodajemy pokrojoną w piórka cebulę. Doprawiamy solą i pieprzem. W rondelku zagotowujemy olej ryżowy z octem ryżowym i cukrem, cukier musi być rozpuszczony. Zalewę wlewamy do kapusty, mieszamy i przykrywamy folią spożywczą. Surówkę wstawiamy do lodówki na minimum 2 godziny.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń