Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka colesław

Surówka colesław

Autor:

Przepisów i artykułów: 274 Ocena: 2222

Dodano:

Odsłon: 4945

Popularna i pyszna surówka, która pasuje do wszystkiego – do dań rybnych, mięsnych, przekąsek.

Składniki

  • Biała kapusta - 500 g
  • Marchew - 150 g
  • Cebula - 1 szt. (średnia)
  • Natka pietruszki - pęczek
  • SOS:
  • Majonez - 3 łyżki
  • Jogurt grecki - 3 łyżki
  • Ocet winny - 1 łyżka
  • Cukier - 1/2 łyżeczki
  • Sól i pieprz - do smaku
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kapustę białą i marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, cebulę kroimy w drobną kostkę, natkę pietruszki drobno siekamy. Składniki sosu dokładnie mieszamy i łączymy z warzywami. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń