Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zobaczcie prosty i sprawdzony przepis na klasyczną surówkę colesław. Korzystajcie z przepisu i ulepszajcie go! Polecam.
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 405
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2926
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 405
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2926
Składniki
Z kapusty usunąć wierzchnie liście. Główkę przeciąć na 4 części i sunąć głąb. Kapustę bardzo drobno poszatkować (ręcznie lub w malakserze). Marchew obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn z małymi oczkami. Cebulę drobno posiekać. Jabłko obrać, przekroić na pół i usunąć gniazda nasienne. Następnie zetrzeć na tarce do jarzyn z większymi oczkami.
W miseczce wymieszać wszystkie składniki na sos, skosztować i ewentualnie doprawić do smaku. Można dodać więcej lub mniej miodu, albo bardziej zakwasić dodając ocet winny lub sok z cytryny.
Wszystkie warzywa umieścić w salaterce, polać sosem i wymieszać. Surówkę colesław odstawić w chłodne miejsce na minimum godzinę. Surówka będzie najlepsza jak sobie chwilę postoi.
Oto kilka pomysłów na pyszny obiad: -chrupiące udka kurczaka z tłuczonymi ziemniakami, koperkiem i surówką colesław -pieczona kaczka z kluskami śląskimi i surówką colesław -pulpeciki z indyka w sosie koperkowym i surówką colesław -gulasz po węgiersku z kaszą i surówką colesław -kotlety schabowe z frytkami i surówką colesław Smacznego :)