Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka colesław to jeden z najpopularniejszych dodatków do różnego typu dań. Świetnie smakuje także samodzielnie. Zobacz jak ją przygotować zgodnie z oryginalnym przepisem.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 234
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 185
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2668
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 234
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 185
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2668
Składniki
Przygotuj kapustę. Pozbądź się pierwszych liści oraz tych, które są uszkodzone. Przekrój, a następnie pozbądź się twardej części, czyli głąba. Poszatkuj kapustę drobno, najlepiej na cienkie paski. Możesz to zrobić samemu lub z pomocą miksera z przystawką do szatkowania. Przełóż posiekaną kapustę do dużej miski.
Marchewki obierz, opłucz, a następnie zetrzyj na tarce o grubszych oczkach. Jeśli chcesz, aby surówka miała jednolity wygląd, także posiekaj w taki sposób, by uzyskać cienkie paski. Cebulę umyj pod bieżącą wodą i również pokrój. Przełóż składniki do wcześniej przygotowanej kapusty. Koperek lub natkę pietruszki posiekaj. Dodaj do miski. Wymieszaj,
W małej miseczce wymieszaj majonez, ocet z białego wina, musztardę, cukier oraz jogurt lub śmietanę. Całość dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek. Dodaj sos do warzyw i wszystkie składniki połącz. Odłóż do lodówki, aby surówka colesław nabrała lepszego smaku, na około godzinę.