Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka colesław to jeden z najpopularniejszych dodatków do różnego typu dań. Świetnie smakuje także samodzielnie. Zobacz jak ją przygotować zgodnie z oryginalnym przepisem.
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 249
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2485
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 55
Polecam.
Odsłon: 325
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 249
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2485
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 55
Składniki
Przygotuj kapustę. Pozbądź się pierwszych liści oraz tych, które są uszkodzone. Przekrój, a następnie pozbądź się twardej części, czyli głąba. Poszatkuj kapustę drobno, najlepiej na cienkie paski. Możesz to zrobić samemu lub z pomocą miksera z przystawką do szatkowania. Przełóż posiekaną kapustę do dużej miski.
Marchewki obierz, opłucz, a następnie zetrzyj na tarce o grubszych oczkach. Jeśli chcesz, aby surówka miała jednolity wygląd, także posiekaj w taki sposób, by uzyskać cienkie paski. Cebulę umyj pod bieżącą wodą i również pokrój. Przełóż składniki do wcześniej przygotowanej kapusty. Koperek lub natkę pietruszki posiekaj. Dodaj do miski. Wymieszaj,
W małej miseczce wymieszaj majonez, ocet z białego wina, musztardę, cukier oraz jogurt lub śmietanę. Całość dokładnie wymieszaj, aby nie było grudek. Dodaj sos do warzyw i wszystkie składniki połącz. Odłóż do lodówki, aby surówka colesław nabrała lepszego smaku, na około godzinę.