Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kilka składników wystarczy, aby wyczarować naprawdę pyszny dodatek do mięs z rusztu. Ta kolorowa surówka do grilla z pewnością nie raz będzie gościć na waszych stołach.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 77
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Kapustę poszatkuj drobno. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych oczkach. To samo zrób z jabłkami. Cebulę pokrój w drobną kostkę.
Do dużej miski przełóż wszystkie warzywa. Dodaj do nich namoczone w gorącej wodzie rodzynki oraz posiekaną natkę pietruszki.
Sok z cytryny wymieszaj z oliwą oliwek, a następnie wymieszaj z warzywami. Całość dopraw solą i pieprzem. Odstaw na około 12-20 minut, aby smaki lepiej się połączyły.