Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba bardzo często pojawia się na naszych stołach, nie tylko w piątki. Klasykiem jest panierowana ryba z dodatkiem ziemniaków i surówki. Jak ożywić danie, które wydaje się nudne? Przygotowując surówkę do ryby z czerwonej kapusty! To danie nawiązuje do popularnego colesława, ale znacznie lepiej pasuje do piątkowych obiadów. Jest także zupełnie inne. Kapusta czerwona jest bardziej wyrazista, a dodatek majonezu z octem dodaje jej przyjemnej kwaskowatości. Całość jest szybka i prosta w przygotowaniu. Można ją także przyrządzić wcześniej i przechowywać w lodówce do 3 dni.
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2254
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2914
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 643
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 311
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2254
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2914
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 643
Składniki
Kapustę umyj i obierz z wierzchnich liści. Wykrój rdzeń, a resztę drobno poszatkuj. Cebulę obierz i pokrój w bardzo cienkie piórka. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wszystkie warzywa przenieś do miski.
Przygotuj sos. Połącz ze sobą wszystkie składniki na jednolitą konsystencję. Sos dodaj do warzyw i całość dobrze wymieszaj. Surówkę do ryby podawaj po schłodzeniu w lodówce.