Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba bardzo często pojawia się na naszych stołach, nie tylko w piątki. Klasykiem jest panierowana ryba z dodatkiem ziemniaków i surówki. Jak ożywić danie, które wydaje się nudne? Przygotowując surówkę do ryby z czerwonej kapusty! To danie nawiązuje do popularnego colesława, ale znacznie lepiej pasuje do piątkowych obiadów. Jest także zupełnie inne. Kapusta czerwona jest bardziej wyrazista, a dodatek majonezu z octem dodaje jej przyjemnej kwaskowatości. Całość jest szybka i prosta w przygotowaniu. Można ją także przyrządzić wcześniej i przechowywać w lodówce do 3 dni.
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17777
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 425
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 951
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7387
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8809
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 17777
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 425
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 951
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 7387
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8809
Składniki
Kapustę umyj i obierz z wierzchnich liści. Wykrój rdzeń, a resztę drobno poszatkuj. Cebulę obierz i pokrój w bardzo cienkie piórka. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wszystkie warzywa przenieś do miski.
Przygotuj sos. Połącz ze sobą wszystkie składniki na jednolitą konsystencję. Sos dodaj do warzyw i całość dobrze wymieszaj. Surówkę do ryby podawaj po schłodzeniu w lodówce.