Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba bardzo często pojawia się na naszych stołach, nie tylko w piątki. Klasykiem jest panierowana ryba z dodatkiem ziemniaków i surówki. Jak ożywić danie, które wydaje się nudne? Przygotowując surówkę do ryby z czerwonej kapusty! To danie nawiązuje do popularnego colesława, ale znacznie lepiej pasuje do piątkowych obiadów. Jest także zupełnie inne. Kapusta czerwona jest bardziej wyrazista, a dodatek majonezu z octem dodaje jej przyjemnej kwaskowatości. Całość jest szybka i prosta w przygotowaniu. Można ją także przyrządzić wcześniej i przechowywać w lodówce do 3 dni.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2309
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4398
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1334
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 317
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2309
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4398
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 1334
Potrawkę podajemy z ryżem. Każdy ugotuje ryż tak jak lubi, ale podaję także p...
Odsłon: 317
Składniki
Kapustę umyj i obierz z wierzchnich liści. Wykrój rdzeń, a resztę drobno poszatkuj. Cebulę obierz i pokrój w bardzo cienkie piórka. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wszystkie warzywa przenieś do miski.
Przygotuj sos. Połącz ze sobą wszystkie składniki na jednolitą konsystencję. Sos dodaj do warzyw i całość dobrze wymieszaj. Surówkę do ryby podawaj po schłodzeniu w lodówce.