Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ryba bardzo często pojawia się na naszych stołach, nie tylko w piątki. Klasykiem jest panierowana ryba z dodatkiem ziemniaków i surówki. Jak ożywić danie, które wydaje się nudne? Przygotowując surówkę do ryby z czerwonej kapusty! To danie nawiązuje do popularnego colesława, ale znacznie lepiej pasuje do piątkowych obiadów. Jest także zupełnie inne. Kapusta czerwona jest bardziej wyrazista, a dodatek majonezu z octem dodaje jej przyjemnej kwaskowatości. Całość jest szybka i prosta w przygotowaniu. Można ją także przyrządzić wcześniej i przechowywać w lodówce do 3 dni.
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 142
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 186
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 945
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3053
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 271
Dzisiaj smaczny, prosty, łatwy sernik. Sernik na kakaowym spodzie i z dodatki...
Odsłon: 142
To zupa idealna na świąteczny stół o bardzo wyrazistym smaku i pięknym rumian...
Odsłon: 186
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 945
Przepis na ten makowiec jest b. prosty, nieskomplikowany , a makowiec pyszny....
Odsłon: 3053
...pod choinkę. Polecam.
Odsłon: 271
Składniki
Kapustę umyj i obierz z wierzchnich liści. Wykrój rdzeń, a resztę drobno poszatkuj. Cebulę obierz i pokrój w bardzo cienkie piórka. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wszystkie warzywa przenieś do miski.
Przygotuj sos. Połącz ze sobą wszystkie składniki na jednolitą konsystencję. Sos dodaj do warzyw i całość dobrze wymieszaj. Surówkę do ryby podawaj po schłodzeniu w lodówce.