Do góry

Sałatki Przepis na:

Surówka, eksplozja smaku.

Surówka, eksplozja smaku.

Autor:

Przepisów i artykułów: 40 Ocena: 298

Dodano:

Odsłon: 1395

Szybka, zdrowa i łatwa w wykonaniu surówka do obiadu i nie tylko.

Składniki

  • 1/2 główki kapusty pekińskiej
  • 2 szt. marchewki średniej wielkości
  • 1/2 główki czerwonej cebuli
  • 3-4 szt. średnich kiszonych ogórków
  • Posiekana natka pietruszki
  • Olej roślinny
  • Sól, pieprz, cukier, ocet winny lub sok z cytryny do smaku
3-4 os. 15 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Surówka, eksplozja smaku.

Przygotowanie

  1. Połowę kapusty pekińskiej przekrajamy wzdłuż i szatkujemy. Cebulę, ogórek kroimy w małą kostkę, marchewkę ścieramy na dużych oczkach.
    Dodajemy do smaku, sól, pieprz, cukier i ocet winny lub sok z cytryny oraz posiekaną natkę pietruszki, wszystko mieszamy i surówka jest gotowa do podania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń