Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka festiwalowa jest niezwykle świeża, chrupiąca i aromatyczna. Prezentuje się przepięknie, kolorowo i atrakcyjnie, a dodatkowo świetnie komponuje się z różnego rodzajami mięsami, rybami czy też nawet grillowanymi warzywami. To też prawdziwa bomba witaminowa – kapusta, pomidory i mango dostarczają dużej ilości substancji odżywczych, a także wody, dzięki czemu całość będzie idealna na lato. Całość jest lekko pikantna i mocno orzeźwiająca. W dodatku nie zawiera cukru ani tłuszczów nasyconych, będąc idealną propozycją dla osób na diecie.
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181934
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44597
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 181934
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 173
Składniki
Kapustę drobno poszatkuj i przełóż do miski sałatkowej.
Pomidora pokrój w duże półplasterki lub kostkę, mango w cienkie paseczki, a szalotkę w drobną kostkę. Papryczkę jalapeno pokrój w cienkie plasterki. Wszystkie składniki przenieś do kapusty i całość dobrze wymieszaj.
Świeże zioła drobno poszatkuj i dodaj do miski. Dopraw całość do smaku solą i pieprzem oraz polej sokiem z limonki. Ponownie wymieszaj.
Surówkę festiwalową nałóż na talerz, formując kopczyk. Na wierzchu połóż listki natki pietruszki.
Resztki przechowuj w lodówce i zużyj w ciągu 3 dni. Jeśli to możliwe, polewaj surówkę sokiem z limonki bezpośrednio przed zaserwowaniem.