Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z grilla smakuje najlepiej w towarzystwie surówki. A ponieważ najlepszym źródłem witamin i minerałów – niezbędnych do zbilansowania tłustego posiłku – są świeże warzywa, postaw na sałatę, pomidory czy ogórki prosto z targu. Odpowiednio skomponowana surówka grillowa może być nie tylko zdrowa i smaczna, ale też efektowna. W takiej wersji będzie cieszyć zarówno oczy jak i podniebienie.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6043
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6043
Składniki
Rozerwij liście sałaty na mniejsze kawałki i umieść w dużej misce.
Usuń z papryki gniazdo nasienne, pokrój ją w paski a następnie w mniejsze kawałki. Dołóż do miski z sałatą.
Pokrój ogórki na pół plasterki pomidory na niewielkie cząstki. Połącz z resztą warzyw.
Osobnym naczyniu połącz jogurt z oliwą i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj dressing do miski z warzywami. Wymieszaj. Sałatkę podawaj od razu.