Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięso z grilla smakuje najlepiej w towarzystwie surówki. A ponieważ najlepszym źródłem witamin i minerałów – niezbędnych do zbilansowania tłustego posiłku – są świeże warzywa, postaw na sałatę, pomidory czy ogórki prosto z targu. Odpowiednio skomponowana surówka grillowa może być nie tylko zdrowa i smaczna, ale też efektowna. W takiej wersji będzie cieszyć zarówno oczy jak i podniebienie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20857
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9567
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1100
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4433
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 199
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20857
Składniki
Rozerwij liście sałaty na mniejsze kawałki i umieść w dużej misce.
Usuń z papryki gniazdo nasienne, pokrój ją w paski a następnie w mniejsze kawałki. Dołóż do miski z sałatą.
Pokrój ogórki na pół plasterki pomidory na niewielkie cząstki. Połącz z resztą warzyw.
Osobnym naczyniu połącz jogurt z oliwą i sokiem z cytryny. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
Dodaj dressing do miski z warzywami. Wymieszaj. Sałatkę podawaj od razu.