Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka hrabiny to idealna propozycja dla tych, którzy lubią klasykę z lekkim twistem. Będzie doskonałym dodatkiem do dań głównych. Świetnie sprawdzi się również na grillu lub jako dodatek do burgerów i hot dogów. Prosta i szybka do przygotowania.
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 496
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16746
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 432
Gorąca i pachnąca zapiekanka makaronowa z dodatkiem brokułów i migdałów smaku...
Odsłon: 496
Śledzie po japońsku to jedna z potraw wigilijnych mojego stołu, ale robię ja...
Odsłon: 16746
Delikatne drożdżowe bułeczki ze śliwkami, orzechami oraz żurawiną ,posmakują...
Odsłon: 432
Składniki
Najpierw umyj obydwie kapusty pod bieżącą wodą. Pozbądź się twardych części i głąbów. Jeśli są uszkodzone liście to je oderwij. Resztę posiekaj drobno na paski. Możesz też zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Marchewkę obierz i posiekaj na takie same kawałki co kapustę. Cebulę obierz, umyj pod bieżącą wodą, odkrój twarde części i poszatkuj. Wszystkie składniki umieść w dużej misce. Posiekaj kolendrę i dodaj do warzyw.
Teraz wymieszaj majonez, śmietanę lub jogurt naturalny z musztardą i cukrem. Zalej warzywa. Wciśnij sok wyciśnięty z 1 cytryny. Posól i popieprz. Dokładnie wymieszaj wszystkie składniki i umieść w lodówce na około pół godziny, aby smaki się przegryzły. Podczas podawania posyp świeżym koperkiem.