Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka kardynalska sprawdzi się w roli samodzielnej przekąski lub dodatku do dania głównego. Jej podstawowymi składnikami są: ugotowane buraki ćwikłowe, jabłka, cebula i jajka. Do tego lekki dressing na bazie octu jabłkowego, oliwy i przypraw. Samo zdrowie!
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 63
Dzisiaj dzielę się przepisem na krem śmietankowy z brzoskwiniami z syropu. Pr...
Odsłon: 85
Podane w ten sposób brokuły są wspaniałym pomysłem na kolację. Delikatność wa...
Odsłon: 42
Smakowite danie na większy głód. Z dodatkiem ziemniaków nasycimy największego...
Odsłon: 63
Składniki
Buraki przełóż do garnka, zalej wodą, ustaw na kuchence i gotuj do miękkości przez około godzinę. Następnie odstaw je do wystudzenia.
Jajka ugotuj na twardo (przez 10 minut od momentu ponownego zagotowania wody).
Wystudzone buraki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do sałatki.
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce i przełóż do miski z warzywami. Składniki wymieszaj.
W miseczce połącz ocet jabłkowy z oliwą i przyprawami. Gotowym dressingiem polej surówkę kardynalską. Składniki wymieszaj.
Na koniec obierz jajka, przekrój je na pół i ułóż na górze surówki kardynalskiej.