Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka kardynalska sprawdzi się w roli samodzielnej przekąski lub dodatku do dania głównego. Jej podstawowymi składnikami są: ugotowane buraki ćwikłowe, jabłka, cebula i jajka. Do tego lekki dressing na bazie octu jabłkowego, oliwy i przypraw. Samo zdrowie!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 99
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31251
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 405
Składniki
Buraki przełóż do garnka, zalej wodą, ustaw na kuchence i gotuj do miękkości przez około godzinę. Następnie odstaw je do wystudzenia.
Jajka ugotuj na twardo (przez 10 minut od momentu ponownego zagotowania wody).
Wystudzone buraki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do sałatki.
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce i przełóż do miski z warzywami. Składniki wymieszaj.
W miseczce połącz ocet jabłkowy z oliwą i przyprawami. Gotowym dressingiem polej surówkę kardynalską. Składniki wymieszaj.
Na koniec obierz jajka, przekrój je na pół i ułóż na górze surówki kardynalskiej.