Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka kardynalska sprawdzi się w roli samodzielnej przekąski lub dodatku do dania głównego. Jej podstawowymi składnikami są: ugotowane buraki ćwikłowe, jabłka, cebula i jajka. Do tego lekki dressing na bazie octu jabłkowego, oliwy i przypraw. Samo zdrowie!
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1806
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 501
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 24
Przekąska z żurawiną i serem camembert to połączenie elegancji i prostoty, kt...
Odsłon: 1806
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 501
Biszkopt nie opada po upieczeniu i jest nieco wilgotniejszy od tradycyjnego....
Odsłon: 24
Składniki
Buraki przełóż do garnka, zalej wodą, ustaw na kuchence i gotuj do miękkości przez około godzinę. Następnie odstaw je do wystudzenia.
Jajka ugotuj na twardo (przez 10 minut od momentu ponownego zagotowania wody).
Wystudzone buraki obierz i zetrzyj na tarce na grubych oczkach.
Cebulę pokrój w drobną kostkę i dodaj do sałatki.
Jabłka obierz, zetrzyj na tarce i przełóż do miski z warzywami. Składniki wymieszaj.
W miseczce połącz ocet jabłkowy z oliwą i przyprawami. Gotowym dressingiem polej surówkę kardynalską. Składniki wymieszaj.
Na koniec obierz jajka, przekrój je na pół i ułóż na górze surówki kardynalskiej.