Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówka maltańska należy do prawdziwych bomb witaminowych. Zawiera dużą ilość mikroelementów, które wspierają zdrowie całego organizmu, ale także doskonale nawadniają i dodają energii do działania. Danie jest też chrupiące i aromatyczne, świetnie kontrastuje się z grillowanymi mięsami czy nieco tłustymi sosami. Doskonale orzeźwia cały obiad, a dodatek czarnuszki nadaje całości nieco ostrego i korzennego smaku.
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 268
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22515
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 265
Szybciutka i smaczna żelka owocowa. Orzeźwi smak każdego ciasta.
Odsłon: 268
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 22515
Bardzo prosta, szybka w wykonaniu i smaczna sałatka do obiadu że składników z...
Odsłon: 265
Składniki
Marchewki i jabłka zetrzyj na tarce o dużych oczkach lub pokrój mandoliną w cienkie słupki.
Selera naciowego drobno posiekaj, a cebulę pokrój w cienkie piórka.
Wszystkie warzywa przenieś do miski sałatkowej i wstępnie przemieszaj.
Przygotuj dressing, mieszając ze sobą wszystkie składniki. Przyrządzonym sosem zalej sałatkę. Całość dokładnie wymieszaj.
Wierzch posyp czarnuszką i udekoruj listkami natki pietruszki.
Wstaw surówkę maltańską do lodówki na co najmniej godzinę, by smaki się połączyły. Podawaj na zimno jako dodatek obiadowy lub samodzielną przekąskę.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku i zużyj w ciągu 2 dni. Jeśli to możliwe, wymieszaj warzywa z sosem bezpośrednio przed podaniem.