Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj zapraszam na kolorową, prostą i szybką w przygotowaniu surówkę marchewkową w delikatnym sosie chrzanowym z dodatkiem szczypiorku, małosolnego ogórka i czerwonej cebulki. Surówka z pewnością urozmaici nasz obiad oraz doda mu świeżego smaku i aromatu. To warzywne połączenie idealnie pasuje do mięs, ryb, ale może być także dodatkiem do domowej tortilli. Serdecznie polecam :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44648
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182083
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 242
Składniki
Majonez, jogurt grecki, sok z cytryny, chrzan, cukier puder i ocet jabłkowy przekładamy do miseczki, dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku solą. Marchewki obieramy i wraz z ogórkiem konserwowym ścieramy na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek siekamy, a czerwoną cebulkę drobno kroimy. Wszystkie pokrojone warzywa zalewamy sosem, dokładnie mieszamy i wstawiamy do lodówki dla odpowiedniego przejścia smaków i aromatów (na minimum godzinę).
Surówka świetnie pasuje do dań mięsnych i rybnych. Może posłużyć także jako dodatek do domowej tortilli lub jako samodzielna przekąska.
Życzę smacznego! :)