Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kiedy nie masz pomysłu na przekąskę, kolację lub lunch do pracy, sałatka z czerwoną fasolą świetnie się sprawdzi. Lekko słodka, chrupiąca i kolorowa surówka meksykańska sprawdzi się o każdej porze roku. Podstawowe składniki z przepisu możesz dowolnie urozmaicać, dodając inne ulubione warzywa.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 821
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 847
Karmelowa panna cotta to deser, który łączy w sobie aksamitną konsystencję śm...
Odsłon: 821
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 73
Składniki
Posiekaj drobno kapustę pekińską. Umyj paprykę pod bieżącą wodą, a następnie po usunięciu gniazda z pestkami, pokrój w średnią kostkę lub szerokie paski. Dla urozmaicenia, możesz użyć pół papryki w zielonym kolorze, a pół w czerwonym. Dzięki temu będzie wyglądać jeszcze bardziej kolorowo. Przełóż wszystko do miski.
Fasolę i kukurydzę odsącz na sitku, a następnie dodaj do pozostałych składników. Całość wymieszaj delikatnie.
Jeśli chcesz urozmaicić sałatkę, możesz dodać też młode liście sałaty, cebulę lub kawałki ananasa.
Wymieszaj majonez z octem winnym, solą i pieprzem w małej miseczce. Dodaj do sałatki, delikatnie wymieszaj. Aby atrakcyjnie wyglądała, ozdób ją świeżymi posiekanymi ziołami, np. pietruszką lub szczypiorkiem.