Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka surówka to świetny dodatek do kotleta czy też ryby. Surówka ma fajny wyrazisty smak dlatego odnajdzie się również jako dodatek do dań z grilla i ciepłych przystawek. Fajna chrupiąca, kolorowa i przede wszystkim zdrowa.
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 306
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 113
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 110
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 171
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 306
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 113
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 110
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 171
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy i jeżeli jest konieczność obieramy. Sałatę lodową rwiemy na mniejsze części i wrzucamy do miski. Marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Pomidor I cebulę kroimy w piórka. Rzodkiewkę i ogórki kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa wrzucamy do miski lub salaterki. Całość delikatnie mieszamy. Następnie przygotowujemy sos. Majonez łączymy z jogurtem, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko delikatnie mieszamy. Sos łączymy z warzywami. Surówka gotowa ;)