Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka surówka to świetny dodatek do kotleta czy też ryby. Surówka ma fajny wyrazisty smak dlatego odnajdzie się również jako dodatek do dań z grilla i ciepłych przystawek. Fajna chrupiąca, kolorowa i przede wszystkim zdrowa.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 144
Składniki
Wszystkie warzywa myjemy i jeżeli jest konieczność obieramy. Sałatę lodową rwiemy na mniejsze części i wrzucamy do miski. Marchewkę trzemy na tarce o dużych oczkach. Pomidor I cebulę kroimy w piórka. Rzodkiewkę i ogórki kroimy w plasterki. Wszystkie warzywa wrzucamy do miski lub salaterki. Całość delikatnie mieszamy. Następnie przygotowujemy sos. Majonez łączymy z jogurtem, dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz sól i pieprz do smaku. Wszystko delikatnie mieszamy. Sos łączymy z warzywami. Surówka gotowa ;)